01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого

«Видатні випускники Ніжинської вищої школи: О. С. Афанасьєв-Чужбинський (1816 - 1875)»

З часу народження випускника Ніжинського фізико-математичного ліцею, українсько-російського поета і прозаїка, перекладача, критика, мемуариста (автора перших друкованих спогадів про Т. Шевченка), етнографа, фольклориста, мовознавця, журналіста, редактора, музеєзнавця Олександра Степановича Афанасьєва-Чужбинського минуло 200 років.

Відділом обслуговування бібліотеки Ніжинського державного університету підготовлена віртуальна виставка «Видатні випускники Ніжинської вищої школи: О. С. Афанасьєв-Чужбинський (1816 - 1875)» та каталог книжкової виставки «По крайней мере, я счастлив тем, что и мне удалось положить хоть простые и дикие цветы на алтарь отечественной поэзии…». Презентовані видання  – це вдячна данина поваги до великого українця і прагнення повніше ознайомити користувачів з життєвим шляхом  та  творчої спадщиною письменника. Ознайомитись з електронною версією видань можна тут.

Дивитись презентацію >>>

Переглядів 2152