01 May 2023
  Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого подібного більше не повторилося

Байдіна Галина Олексіївна

baidina   Народилася Галина Олексіївна 19 травня 1937 р. в місті Кіровограді (нині місто Кропивницький). В 1959 р. закінчила Кіровоградський державний педагогічний інститут ім. О. С. Пушкіна (нині Кіровоградський державний педагогічного університету імені Володимира Винниченка), отримавши спеціальність учителя української мови і літератури та англійської мови. По закінченню інституту була направлена в сільську школу на посаду вчителя англійської мови. В 1960 р. одружилася і переїхала в Кіровоград, де спочатку працювала в школі-інтернаті, а потім учителем англійської мови в школі. В 1964 р. з сім’єю переїхала в місто Комунарськ Ворошиловградської області (нині м. Алчевськ Луганської обл.). Працювала в середній школі вчителем англійської мови, потім працювала в бібліотеці Комунарського гірничо-металургійного інституту (нині Донбаський гірничо-металургійний інститут) у відділі комплектування і науково-технічної обробки літератури на посаді бібліотекаря, а потім старшого бібліотекаря. 

   В 1978 р. переїхала в місто Ніжин Чернігівської області, в зв’язку з переведенням чоловіка на роботу на завод «Прогрес». І знову доля приводить Галину Олексіївну до бібліотечної професії. Вона тимчасово влаштовується на посаду завідувачки читальним залом міської бібліотеки. 

   А вже незабаром, в 1979 р., переходить на постійну роботу в Ніжинський державний педагогічний інститут на посаду бібліотекаря. Потім була переведена на посаду старшого бібліотекаря. А з 1984 р. – заступник завідувача бібліотеки (з 1991 р. – заступник директора бібліотеки). Працювала на посаді по 1997 р.

   Галина Олексіївна на високому рівні організовувала роботу підрозділів бібліотеки, вирішувала питання бібліотечної діяльності. Організовувала розроблення перспективних та поточних планів та звітів роботи бібліотеки, надавала методичну і практичну допомогу структурним підрозділам бібліотеки. Брала активну участь у проведенні масових заходів.

   Дякуючи великому життєвому та трудовому досвіду, користувалася у колег заслуженим авторитетом і повагою. При спілкуванні завжди знаходила добре слово, давала добру пораду, заспокоювала.

   За сумлінну працю та громадську діяльність неодноразово нагороджувалась почесними грамотами та преміями.

Переглядів 51