01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
13.02.2018

Дякуємо за подарунок

Давня дружба склалася між колективом бібліотеки імені М.О. Лавровського та деканом філологічного факультету, письменником і літературознавцем Олександром Вадимовичем Забарним. Олександр Вадимович щирий шанувальник книги, має чудову домашню бібліотеку, яка налічує більше тисячі книг. ЇЇ він отримав у спадок від діда та батька, які були вчителями шкіл у місті Прилуки. У 2000 році Олександр Вадимович зробив перший дарунок університетській бібліотеці: він передав у її фонди більш як 200 примірників історичної, краєзнавчої та науково-популярної літератури. Нині вчений знову зробив дарунок бібліотеці. Фонди читального залу №3 поповнилися на 211 книг літературознавчої, довідкової, художньої літератури. Тематично ця добірка присвячена літературі Чернігівщини.

Склалася вже добра традиція  презентувати нові книги письменника Олександра Забарного в університетській бібліотеці. Усі 10 його книжок презентувалися у читальній залі №3. Тут же був проведений і його авторський творчий вечір. Нині готується презентація нової прозової книги письменника «Обриси на серці».

Дякуємо Олександру Вадимовичу за дарунок і бажаємо йому наснаги у творчості.

Ірина Левченко – завідуюча сектором читального залу.

Переглядів 1743