01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого

Послуги Міжбібліотечного абонементу (МБА) та електронної доставки документів (ЕДД)

Бібліотека університету пропонує послугу МБА – міжбібліотечного абонементу, заснованої на використанні документів з фондів інших бібліотек. МБА діє з метою забезпечення загального доступу до бібліотечних та інформаційних ресурсів для навчального процесу і наукової роботи. Послугою МБА можуть користуватися науково-педагогічні працівники, викладачі, співробітники та аспіранти університету, які є користувачами бібліотеки. Юридичними документами, за якими користувач одержує літературу в тимчасове користування є доручення та бланк-замовлення, які можна отримати у бібліотеці (сектор наукової бібліографії). Матеріальну відповідальність за зберігання видань, отриманих по МБА в тимчасове користування, несе користувач.

У бібліотеці  також працює служба електронної доставки документів (ЕДД). Читачі можуть  отримати електронною поштою статті з періодичних видань, авторефератів, фрагменти (не більше 20 стор.) з книг та документів, які знаходяться у фондах інших бібліотек.  Замовлення потрібно подавати у формі бібліографічного опису згідно стандарту ISBD на бланку встановленого зразка.

Для отримання копії документа слід надіслати бланк-замовлення (Бланк-замовлення на книгу або Бланк-замовлення на статтю) на електронну адресу бібліотеки This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (сектор наукової бібліографії).

Примітка: на кожний документ заповнюється окремий бланк-замовлення. Обов’язково потрібно вказати, як відсилати виконане замовлення – в електронному вигляді на   e-mail чи паперову копію на поштову адресу замовника.

Увага! Згідно ч. 1 ст. 23 Закону України «Про авторське право й суміжні права», ззамовлення приймаються тільки на доставку фрагментів (уривків). Копіювання книг цілком НЕ ВИКОНУЄТЬСЯ! Отримані копії окремих сторінок, фрагментів або розділів з книг дозволяється використовувати тільки для освітніх цілей.

Попередній пошук потрібної Вам інформації можна здійснити в:

Всі додаткові відомості з питань оформлення запитів по МБА та ЕДД можна отримати в бібліотеці університету (116 ауд.).

 Тел.: (04631) 7-19-71; е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Переглядів 5193
Інші матеріали розділу: Віртуальна бібліографічна довідка »