01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
07.05.2024

«ВІЙНІ НЕМАЄ ЗАБУТТЯ» (до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років)

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

У 2023 році Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні. У цій війні Україна зазнала великих і болісних втрат. У першу чергу це стосується саме українського народу. Загальні втрати України оцінюються від 8 до 10 мільйонів наших громадян. Це майже чверть усього тогочасного населення України. Тож, пам’ятаємо і схиляємо голови перед пам'яттю полеглих у Другій світовій війні.

З метою вшанування пам'яті жертв Другої світової війни в читальному залі для наукової роботи презентовано книжкову виставку «Війні немає забуття», на якій представлені видання, які  висвітлюють причини та перебіг подій Другої світової війни, розповідають про роль України у Другій світовій війні та внесок українського народу в перемогу над нацизмом. Запрошуємо до перегляду книжкової виставки (вул. Гоголя, 4).

Переглядів 47