01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
03.05.2024

«Писанка мого краю»: вивчаємо регіональну культуру

2 травня 2024 р. у читальному залі №2 Бібліотеки ім. М.О. Лавровського НДУ імені Миколи Гоголя у межах такого напряму її культурно-просвітницької діяльності, як Творча Студія, відбувся захід до Великодня. Захід проводився зі студентами групи ДО-21 спец. 012 Дошкільна освіта під кер. доцента С.І. Матвієнко. Модератори заходу – провідні бібліотекарі С.С. Оніщенко та І.В. Мазун організували цікаві стендові виставки літератури, присвячені українському писанкарству та писанці як виду декоративно-ужиткового мистецтва Чернігівського Полісся. У виступі С.С. Оніщенко було здійснено ґрунтовний аналіз регіональних особливостей української писанки. С.І. Матвієнко наголосила на важливості вивчення майбутніми вихователями регіональної культурно-історичної спадщини та збереження для наступних поколінь. У практичній частині Творчої Студії Юрій Ващенко, педагог-практик, викладач спеціальності "Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація" КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» провів захоплюючий майстер-клас зі виготовлення писанки. Під керівництвом майстра студенти створювали цікаві візерунки, втілювали свої творчі задуми в цьому виді декоратвно-ужиткового мистецтва.

Висловлюємо щиру подяку Юрію Ващенко за неймовірні враження від майстер-класу та можливість ознайомитися з елементами народної культури!

Щиро вдячні керівництву КЗ Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв за багаторічну співпрацю у справі популяризації серед молоді елементів національної культури!

Переглядів 30