01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
02.04.2024

Книга від автора в подарунок

Завжди приємно отримати у подарунок нові книги, а особливо, коли вони подаровані автором. Днями бібліотека Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя отримала у дарунок повне зібрання творів у восьми томах книги нашого земляка, знаного в Україні і за її межами поета-лірика, епіка, філософа, прозаїка, випускника Ніжинського педагогічного інституту (1963), Лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка Леоніда Никифоровича Горлача (Коваленка). Збірка творів має присвяту автора «Книгозбірні світлого дому моєї юності, і нинішнього Ніжинського університету – щоб ніколи не пересихали духовні джерела. Л. Горлач. 7.02.2024 р.»

Видання здійснене ніжинським видавництвом «Орхідея» (директор В.В. Лук’яненко) за кошти столичних меценатів. Літературним редактором восьмитомника став відомий ніжинський поет, член НСП України Анатолій Шкуліпа. Основний жанр восьмитомника – поезія. До збірки увійшли історичні романи у віршах: «Перст Аскольда», Ніч у Вишгороді», «Слов’янський острів», «Чисте поле», «Мазепа», «Мамай», вірші та поеми з попередніх видань.

Співробітники бібліотеки завжди щиро вдячні за подарунки, бо впевнені – вони стануть важливою частинкою фонду, допоможуть у відродженні культури та духовному зростанню і обов’язково знайдуть свого читача.

Переглядів 41