01 May 2023
  Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого подібного більше не повторилося
18.06.2024

Книги для літнього натхнення

Літо – це чудова пора для занурення в захоплюючий світ літератури. Сонячні дні, теплі вечори, канікули та відпустки створюють ідеальні умови для того, щоб насолодитися читанням. У цій добірці ми зібрали для вас найцікавіші, найзахоплюючі та найпопулярніші книги, які зроблять ваше літо незабутнім. Незалежно від того, чи віддаєте ви перевагу романам, пригодам, фантастиці чи класичній літературі, серед цих книг ви неодмінно знайдете те, що припаде вам до душі. Відкрийте для себе нові світи, переживіть неймовірні історії та знайдіть натхнення на кожній сторінці. Щасливого читання!

g1

Ольга Саліпа «Теплі історії про справжнє» — книга про найсвітліше та найсолодше, що є в людському житті: про кохання, яке долає всі перешкоди, про міцну родину, щирість людських душ. Кожне оповідання по-домашньому затишне і трохи казкове, воно наче промовляє: «Світ прекрасний! Життя чудове!» Книжка вчить знаходити своє сонце навіть там, де, здавалося б, суцільна темрява. Усі історії — реальні. І хай трішки прикрашені квітами, ароматами та смаками, але вони точно відбувалися, може, навіть з кимось із ваших сусідів — пригадайте.?

g2.png

Книга Оксани Калини «Баттерфляй» вже має багато схвальних відгуків за свою глибоку драматичність і емоційність. Роман торкається тем боротьби за виживання та любові, і багато читачів оцінили його за реалістичне відображення складних життєвих ситуацій. 

g3Еріх Марія Ремарк - один з найвідоміших письменників ХХ століття. Його антивоєнні романи «На Західному фронті без змін», «Три товариші», «Тріумфальна арка» є справжніми світовими сенсаціями, що не втрачають актуальності й донині. Еріх Марія Ремарк - одна з культових постатей літературної течії «втраченого покоління». Роман «Станція на горизонті» - поєднання історій кохання, витонченого світського життя, автомобільних перегонів і вишуканих діалогів, які не залишать байдужими жодного читача.

g4.png

Марина Манченко «Гіркі апельсини» - роман у новелах, що вражає читача своєю атмосферою і вмінням передати красу неповторної італійської місцевості. Події в ньому відбуваються на Сицилії та стосуються української спільноти, що живе на цьому прекрасному острові. Кожна новела присвячена окремій героїні або герою, проте всі вони переплітаються в одну загальну історію, що надихає на відкриття нового світу.

g5

Книга Дженіфер Вайнер «Велике літо» - це зворушлива і драматична історія про людські стосунки, які не бувають простими, про силу соцмереж та пошук найважливішого в житті. Чудова книжка для того, щоб краще зрозуміти себе і світ, у якому так непросто буває розпізнати, що фейк чи маніпуляція, а що справжнє і щире.

g6.pngІрена Карпа - письменниця, яка задає тренди сучасній українській літературі. Її новий роман  «Добрі новини з Аральського моря» писався три роки, вбираючи в себе реальні історії реальних жінок. Через це в ньому нема ні повністю позитивних, ні повністю негативних героїнь, а є різні психотипи, де кожна читачка знайде себе. До написання роману Ірену надихнув переїзд до Парижу кілька років тому. В основі сюжету – пригоди чотирьох героїнь, яких об’єднує українське походження і секрети з минулого, а також бажання звільнитися від них і почати нове життя.

g7

Наталія Гурницька «Мелодія кави у тональності кардамону» Драматична історія забороненого кохання юної дівчини до набагато старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова XIX сторіччя! Що це — мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї — це перше кохання, для нього — мабуть, уже й останнє... Чи отримають закохані шанс змінити власну долю, залишитись разом і чи взагалі можливо побудувати щастя, балансуючи на краю прірви та порушуючи всі можливі заборони?..

g8Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган  «Щасливі люди читають книжки і п’ють каву» — сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе. 

g9

«Знайти країну амазонок» – роман письменниці Наталії Довгопол, відомої своїми історичними та пригодницькими творами. Дана книга являє собою зразок пригодницької вітчизняної белетристики. У книзі є цікаві інтриги, яскраві герої, сповнені тривожних моментів подорожі, мотиви лицарського Середньовіччя в атмосфері Раннього Нового Часу та абсолютно несподівані сюжетні кульбіти – словом, усе те, що змусить читацьку аудиторію прочитати роман від початку до кінця.

От і все, ще одна добірка прекрасних книг добігла кінця. Ми дуже сподіваємося, що кожен із вас зможе знайти для себе щось для приємного читання. Обирайте книги, які найбільше відповідають вашим інтересам чи настрою та насолоджуйтеся літнім читанням!

 

Переглядів 167