01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
02.04.2024

Квітневий must read: 8 книжок із весняним настроєм

Весна. Час для нових мрій, нових друзів, нових звершень, кохання і, звичайно, нових вражень, в тому числі від цікавих книжок. Пропонуємо вашій увазі добірку книг, що неодмінно додадуть вам весняного настрою.  Вони не тільки допоможуть забути про довгі зимові місяці, але і посприяють створенню по-справжньому весняного настрою, налаштують на теплу, позитивну хвилю.

1Весна - це любов, а любов - це поезія. У книзі «Шедеври української любовної лірики» ви знайдете, як широко знайомі й давно улюблені, так і нові, невідомі широкому колу читачів твори. Ці поезії розкажуть читачеві про вічні почуття - любов і ненависть, ревнощі і пристрасті, радості і печалі, змусять серце битися швидше, змусять відчувати, проживати кожен вірш разом з авторами. Ця книга стане відмінним подарунком для всіх поціновувачів української словесності.

До збірки «Поруч з тобою» увійшли оповідання трьох українських авторок Дари Корній, Наталки Доляк, Міли Іванцової. У таку собі жіночу тріаду потрапите ви, коли візьмете до рук цю книжку, будете співчувати, сміятися,02042 радіти, тужити й вірити, що навіть у найпохмуріші миті життя обов’язково знайдеться той, хто засвітить для вас промінчик надії. Це химерне сплетіння людських доль, облич випадкових перехожих, кохання й розлуки, щастя і сліз, серпанку смутку й візерунків надії. Ці історії про нас, про тих, хто поруч та кого немає; про коханих, заради яких ми ладні на все, але які не завжди готові віддячити тим самим; про близьких і друзів; про тих, кого втрачаємо, і тих, кого знаходимо в круговерті життя.

02043

Зворушлива історія талановитої авторки Джоджо Мойєс «До зустрічі з тобою» про кохання наперекір усім перешкодам. Луїзі подобалося працювати в маленькій кав’ярні. Вона розуміла, що не закохана у свого хлопця. Але дівчина й уявити не могла, що зустріч із чоловіком, прикутим до інвалідного візка, змінить її життя... Вілл розумів, що після жахливої аварії він не зможе жити на повну силу і хотів припинити це беззмістовне існування. Він не здогадувався, що за кілька хвилин у його життя увірвуться радість і кохання, ім’я яким — Лу...

02044

«Мисливські усмішки» - найкращий взірець самобутнього жанру! Твори Павла Михайловича Губенка, відомого під псевдонімом Остап Вишня, виходили мільйонними накладами, їх знали навіть неписьменні.  Попри це, а може,саме через народну популярність українського автора було репресовано. У радянські часи значна частина «усмішок» Остапа Вишні була заборонена чи понівечена цензорами. До цієї збірки увійшли найпопулярніші та найвідоміші твори автора, які здатні викликати щиру усмішку навіть у найсмутніші дні.

02045

Коли дивишся в очі тих, кого любиш найдужче і кого щойно заледве не втратив, зачинаєш розуміти, що насправді ані гроші, ані статки, не мають зовсім ніякого значення, бо крім матеріального є щось таке, що міцно тримає людину над поверхнею землі, не даючи їй змаліти до рівня мурашиного, і те щось, очевидно, є любов, бо вона єдина, заради чого варто дихати, будувати, іноді руйнувати і, врешті, існувати – впевнена авторка книги «Тому, що ти є» Дара Корній.

 Новий роман від володарки премії «Коронація слова» Надії Гуменюк «Танець білої тополі» це прониклива історія про людське життя-буття, в якому є місце і стражданню, і коханню, і міцній дружбі, і підступництву, і підлості, і02046 безмежній доброті. Все як у житті. Можливо, саме тому проза дружини відомого поліського письменника Володимира Лиса так нагадує «літопис сьогодення», адже авторка помічає і вміщує в свої неперевершені романи всі відтінки людських доль.

02047

"Кульбабове вино" - незабутня літературна подорож у світ фантастичного таланту Рея Бредбері. Автор створює відчуття відокремленості від реальності і переносить читача в світ, де він може поміркувати над сутністю людської природи, цивілізацією та суспільством. Його письмовий стиль простий, але водночас ефектний, здатний захопити увагу й утримати її до останньої сторінки. Це незабутня збірка історій, які залишають глибокий слід у серцях читачів. 

У книзі «Півцукерки» зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву. У них немає однозначних висновків і незмінних рецептів, а є02048 пошуки та віра в імпровізацію. Є любов і сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше спогадів. Перечитавши ці історії вас неодмінно накриє відчуття захищеності, а світ навколо стане теплішим і позитивнішим. Адже ми знаємо, що темрява зранку розсіється, що за зимою прийде весна і що насправді все буде добре...

Бажаємо вам завжди цікавих історій, активного сюжету, захоплюючих пригод, в які автор вкладає дуже добру і людяну ідею: роби для світу хороші справи безкорисливо і від щирого серця. Читайте і надихайтеся!

Переглядів 91