01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
08.12.2016

«Сучасні тенденції розвитку бібліотеки в структурі інформаційного забезпечення навчального процесу та наукової діяльності ВНЗ»

5-6 грудня 2016 року працівники бібліотеки НДУ імені Миколи Гоголя взяли участь у роботі Міжнародного  науково-практичного семінару «Сучасні тенденції розвитку бібліотеки в структурі інформаційного забезпечення навчального процесу та наукової діяльності ВНЗ», що проходив  в Науковій бібліотеці Чернігівського національного технологічного університету.

 Семінар відбувся за участю  представників бібліотек вищих навчальних закладів Києва,  Чернігова та Ніжина, а також  колег з бібліотеки  Коледжу  транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ і  ЦБС м. Славутич. В рамках роботи семінару  відбувся майстер-клас «Я-бренд»: модна тема чи спосіб “залишитися в живих”?» Персональна ефективність керівника бібліотеки в епоху змін. Його провела к.п.н., доцент, вчений секретар ДУ “Білоруська сільськогосподарська бібліотека ім. І. С. Лупіновича” Національної Академії наук Білорусі Стрелкова І.Б.

Вплив інноваційних технологій бібліотеки на представлення університету у науковому віртуальному просторі  розкрила в своїй доповіді  заступник директора наукової бібліотеки ЧНТУ Мороз Н. В. Цікавими ідеями  поділилася з присутніми зав. відділом наукової бібліотеки ЧНТУ Сіденко Т.А., яка виступила з доповіддю  «Формування фонду періодичних видань у бібліотеці ВНЗ в умовах розвитку електронних інформаційних технологій». Корисною була інформація про  перспективи розвитку сайту Наукової бібліотеки ЧНТУ, про видавничу справу як перспективний напрямок бібліотечної діяльності.
 Якість сайтів наукової періодики університету як основна вимога до розміщення журналів у міжнародних наукових базах даних  - такою була розповідь співробітників наукової  бібліотеки ЧНТУ Гузь К.П. та Юркіної Н.М.
Про трансформацію  інтелектуально-культурологічного середовища університетської бібліотеки в умовах формування віртуального бібліотечного простору доповіла учасникам семінару зав.сектором  наукової бібліотеки ЧНТУ Бистрова І.Ф.

Два дні роботи семінару були дуже плідними, цікавими, а головне  корисними для його учасників, оскільки висвітлили багато проблемних питань роботи бібліотек ВНЗ.  

Переглядів 1180