01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
12.10.2016

Конгрес "Бібліотека як феномен культури"

Бібліотека Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя  взяла участь у традиційному конгресі "Бібліотека як феномен культури" та Міжнародної конференції "Менеджмент вузівських бібліотек".

 З 4 по 6 жовтня у Національній бібліотеці Білорусі відбувся IV Міжнародний конгрес «Бібліотека як феномен культури». Організаторами заходів є Міністерство культури Республіки Білорусь, Національна бібліотека Білорусі, Фундаментальна бібліотека Білоруського державного університету та Білоруська бібліотечна асоціація. Тема конгрессу та конференції 2016 року – «Інформаційні ресурси бібліотек у освітньому, науковому  та соціокультурному середовищі». У роботі конгресу взяли участь понад 650 делегатів із 12 держав: Азербайджану, Білорусі, Великобританії, Німеччини, Казахстану, Молдови, Нігерії, Польщі, Росії, Сполучених Штатів Америки, України та Франції. Серед них – провідні фахівці бібліотек, науково-дослідних організацій, освітніх установ, представники законодавчої сфери, розробники і виробники програмного забезпечення, технічних засобів та інформаційної продукції. Програма конгресу включала пленарні і п'ять секційних засідань, на яких розглядалися питання оптимізації мережі бібліотек Білорусі, можливості формування спеціалізованих ресурсів для установ науки і освіти, переваги використання хмарних технологій, пропонувалися шляхи розвитку бібліотек у сучасну епоху.

У рамках Конгресу відбулася XVI Міжнародна науково-практична конференція «Менеджмент вузівських бібліотек» . Конференція приурочена до ювілею Фундаментальної бібліотеки БГУ. У 2016 році Фундаментальна бібліотека БГУ відзначає 95-річний ювілей. Заходи завершилися екскурсійною програмою по Національній бібліотеці Білорусі.

У роботі конгресу взяли участь і співробітники нашої бібліотеки  завідувач відділу обслуговування Осіпова Галина Сергіївна.

Переглядів 1982