01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
09.12.2016

Виставка фоторобіт ніжинського журналіста, фотохудожника та фотодокументаліста Ігоря Волосянкіна "Ролі Героїв"

6 грудня 2016 року. Виставка фоторобіт ніжинського журналіста, фотохудожника та фотодокументаліста Ігоря Волосянкіна "Ролі Героїв", присвячена 3-ій річнці Євромайдану та Революції Гідності 2013-2014 років, відкрилася у читальному залі бібліотеки нового корпусу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Нова експозиція стала логічним продовженням попередньої авторської інсталяції відомого фотомайстра, що була присвячена подіям в зоні АТО і була презентована тижнем раніше.

Як зазначив автор фотовиставки Ігор Волосянкін, значна частина представлених фотознімків є унікальними, походять з його особистого архіву та оприлюднюються уперше.
Зроблені вони у найяскравіші та найспекотніші моменти подій Майдану, у яких він брав активну участь в якості журналіста. Сповнені драматизму та бурхливих емоцій фотороботи не залишають глядачів байдужими. Ці світлини є яскравими художніми творами і водночас вражаючими документальними відбитками трагічних подій нашої недавньої історії.

Своїми спогадами про події на Майдані та враженнями від фотовиставки поділилися учасники цих драматичних подій Максим Білоусенко, Валерій Щекотіхін, Вікторія Самбір, викладачі університету Валентина Смаль, Світлана Борисюк та Євген Луняк. Авторська екскурсія Ігоря Волосянкіна непомітно переросла у жваву дискусію та неформальне спілкування, яке тривало майже дві години.

Виставку відкрито для перегляду у читальному залі №2 бібліотеки нового корпусу університету щоденно (крім суботи та неділі) з 8.30 до 16.30 включно до 19 грудня.

Переглядів 998