01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
13.10.2016

«Відлуння козацької слави»

Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Козак в уявленні українця — це звитяжний воїн, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.

З нагоди Дня Українського козацтва і Дня захисника України, які святкуються 14 жовтня ,читальний зал № 2 бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя пропонує вашій увазі книжкову виставку «Відлуння козацької слави».

Книжкова виставка містить різноманітні монографії, історичні, наукові, документальні та, історично-краєзнавчі матеріали,. Також представлені книги, які дають змогу перенестися в епоху козацтва і побачити, як в них описано побут, традиції, звичаї козацької доби . Експозиція буде цікавою для науковців, викладачів вузів, студентів та всіх тих, хто цікавиться історією українського козацтва.   

У наш час традиції українського козацтва не просто живі, а й лягли в основу єднання нації, служать прикладом у боротьбі за рідну землю, за Батьківщину.

Переглядів 1719