01 May 2023
    Проєкт «Життя, обірване війною: книга пам’яті Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя» започаткований бібліотекою університету з метою вшанування та збереження пам’яті про всіх загиблих студентів, випускників, співробітників та викладачів внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.    Кожне життя безцінне, біль невгасимий, але пам’ять вічна і надія горить у наших серцях. І нехай це полум’я горітиме вічно, щоб нічого
15.09.2016

Поетична година «В далеку дорогу життя - Франкове ми візьмемо слово»

(до 160-річчя від дня народження українського письменника)

Золотими літерами в історію України увійшло ім’я Великого Каменяра – Івана Яковича Франка. В усьому світі його знають як поета, прозаїка, драматурга, вченого, етнографа, фольклориста, історика, філософа, соціолога, економіста, журналіста, перекладача, громадського і політичного діяча.
З нагоди відзачення 160-ї річниці з дня народження та 100-річчя з дня смерті великого сина українського народу,  бібліотекарями відділу обслуговування було проведено поетичну годину «У далеку дорогу життя – Франкове ми візьмемо слово». До бібліотечної світлиці на зустріч із невмирущим словом Каменяра завітали студенти  та викладичі  філологічного факультету. Протягом двох годин звучало Франкове слово: дослідження студентів «Знаний та незнаний Франко», розповідь"Тричі мені являлася любов...":"Зів'яле листя" у серці і пам'яті поета (за творчістю І.Франка), відео «Обличчя української історії. Іван Франко», презентація книжкової виставки «Іван Франко: світоч національного відродження України». Наприкінці заходу студенти відвідали Музей рідкісної книги та познайомились з цікавою книжковою експозицією «Український Мойсей», де представлено кілька десятків прижиттєвих та раритетних видань творів письменника.

Висловлюємо щиру подяку викладачам к.ф.н., доценту Вакуленко Г.М. та к.ф.н., доценту Клипі Н.І. за співпрацю в проведенні заходу.

Переглядів 1931